Kā rūpēties par problemātisku sejas ādu?

Daudziem no mums ir ādas problēmas, piemēram, pinnes, melnie punkti, aizsērējušas poras, taukaina āda, pigmentācija utt. Visas šīs ādas nepilnības bieži vien rada nepatīkamas sajūtas, mazina pašapziņu un dažkārt izraisa nevēlēšanos ģērbties vai iet ārā ar draugiem. Neviens nevēlas justies slikti, un mēs visi esam pelnījuši būt pārliecināti par savu ādu un justies labi.

Par laimi, ir dažas lietas, ko varat darīt, lai uzlabotu savas problemātiskās ādas stāvokli.

Atbrīvoties no sliktiem ieradumiem

Šoreiz mēs nerunāsim par atteikšanos no alkohola, nikotīna utt. gadījumos, kad jums ir problemātiska āda. Patiesībā cilvēkiem ikdienā ir visdažādākie ieradumi, kas bieži pasliktina ādas stāvokli.

  • Viens no tiem ir pieskārieni sejai ar netīrām rokām. Centieties dienas laikā pēc iespējas mazāk pieskarties sejas ādai. Nemazgājiet seju ar rokām.
  • Ļoti svarīgi ir arī nepieskarties tālruņa ekrānam pārāk tuvu sejai. Tā ir viena no netīrākajām lietām, tāpēc ir ļoti svarīgi to turēt tālāk no sejas. Jums arī regulāri jātīra tālruņa ekrāns.
  • Ja jau runājām par "netīrām lietām", ir vērts pieminēt arī kosmētikas otas. Ja otas netiek regulāri mazgātas, tajās sāk uzkrāties daudz baktēriju, kas kopā ar kosmētikas līdzekli nokļūst uz sejas un tādējādi pasliktina ādas stāvokli.
  • Tāpat ir labi aizmirst par sejas noslaucīšanu ar parastu dvieli. Ja jums nav atsevišķa dvieļa sejai, kas tiek mazgāts ļoti bieži, tad sejas nosusināšanai izmantojiet vienreizlietojamas papīra salvetes.
Pareizu produktu izvēle

Problemātiskai ādai ir nepieciešama īpaša kopšana. Tāpēc atkarībā no jūsu ādas problēmām ir jāizvēlas jums piemēroti produkti:

  • Ja jūsu ādu nomoka melnie punktiņi, meklējiet ādas produktus ar salicilskābi. Tagad ir pieejams plašs salicilskābes produktu klāsts. Jūs varat izmantot salicilskābes serumu. Tas ir ideāli piemērots atsevišķiem ādas apgabaliem. Varat izmantot arī sejas tīrīšanas līdzekli ar salicilskābi.
  • Jums uz ādas ir pinnes? Izvēlieties hidrokoloīdos pūtītes plāksterus, lai sākotnēji mazinātu iekaisumu. Tie palīdzēs novērst iekaisuma izplatīšanos un paātrinās pinnes dzīšanu. Meklējiet arī produktus ar skābēm.
  • Ja domājat par sejas pīlingu, izvēlieties tikai ķīmiskus vai fermentatīvus pīlingus. Aizmirstiet par skrubjiem ar granulām, kas ne tikai bojā ādu un var radīt mikroplaisas, bet arī veicināt ādas iekaisuma izplatīšanos.
  • Pievērsiet uzmanību sejas krēma izvēlei. Rūpīgi aplūkojiet līdzekļa sastāvu, jo problemātiska āda mēdz būt vairāk "uzpampusi". Meklējiet nekomedogēnu sejas krēmu, kam jābūt vieglam, nemazgājamam un parasti želejveida konsistences. Problemātiskai ādai vajadzētu apsvērt krēmus, kas satur iekaisumu nomierinošas vielas, piemēram, Āzijas centeles ekstraktu vai alveju. Noteikti izmantojiet saules aizsargkrēmu. Tas ir mīts, ka saule var uzlabot jūsu ādas stāvokli! Dažos gadījumos tā var, bet rezultāti ir īslaicīgi, un saules radītie bojājumi ir neatgriezeniski. Saules kaitīgie stari ne tikai izraisa ādas novecošanos, bet arī palielina pigmenta plankumu rašanās iespējamību. Aizsargājiet ādu. Siltajos mēnešos izvēlieties saules aizsargkrēmus ar SPF vismaz 50! Atcerieties - saules aizsargkrēms ir obligāts arī ziemā.