Acu krēmi - kā izvēlēties?

Bieži tiek apgalvots, ka acu krēms nav vajadzīgs un ka tas ir tikai "mārketinga triks". Tā nav taisnība, bet retos gadījumos parastu sejas krēmu var izmantot taisnai pieres ādai. Tomēr, ja esat trešajā gadu desmitā vai ja jums ir īpaši jutīgas acis un plaksti, nevajadzētu eksperimentēt un izvēlēties īpaši plakstiņiem pielāgotu krēmu. Izvēloties krēmu, ir ļoti svarīgi zināt, kādu problēmu vēlaties risināt.

  • Ja vēlaties atbrīvoties no smalkām līnijām un grumbiņām acu zonā, izvēlieties acu krēmu, kas satur retinolu vai peptīdus, kā arī hialuronskābi. Retinols ir sastāvdaļa, kas palīdz cīnīties pret ādas novecošanos. Retinols palīdz palielināt kolagēna ražošanu un šūnu maiņu. Tomēr šai sastāvdaļai ir arī ēnas puse - tā var kairināt ādu, tāpēc tā jālieto piesardzīgi. Arī peptīdi palīdz ādai ražot kolagēnu. Hialuronskābe, kas ir labi zināma, mitrina ādu un palīdz aizpildīt smalkās līnijas un grumbas.
  • Ja cīnāties ar tumšiem lokiem ap acīm, vislabāk izvēlēties acu krēmu, kas satur C vitamīnu, niacinamīdu un lakricas. C vitamīns ir antioksidants, tāpēc produkti ar C vitamīnu palīdzēs aizsargāt jūsu ādas šūnas no brīvajiem radikāļiem, ko izraisa kaitīgie UV stari. C vitamīns uzacu līdzekļos kavē melanīna veidošanos, tādējādi izgaismojot pigmentāciju un citus ādas tumšumus. Tumšie loki laika gaitā izgaismosies, un jūsu izskats kļūs svaigāks un starojošāks. Niacinamīds arī samazina hiperpigmentāciju un stimulē keramīdu (kas palīdz aizsargāt ādas barjeras funkciju) veidošanos ādā. Acu krēmos šī sastāvdaļa palīdzēs cīnīties ar nevienmērīgu ādas toni. Tiem, kas meklē augu izcelsmes sastāvdaļas, iesakām izmēģināt produktus ar lakricas vai lakricas sakni. Tā ir lieliska sastāvdaļa ādas izgaismošanai, un, pateicoties glabridīna savienojumam, lakricas sastāvā esošie acu produkti palīdzēs aizsargāt ādu no UV starojuma bojājumiem.
  • Vai esat noguris no rīta celties ar pietūkušām uzacīm un acu maisiņiem? Lai no tā atbrīvotos, izvēlieties acu krēmus, kas satur kofeīnu. Kofeīns ir diurētisks līdzeklis, kas palielina ūdens izdalīšanos no organisma. Tāpēc kofeīnu saturoši acu krēmi palīdzēs mazināt pietūkumu zem acīm. Kofeīns darbojas arī kā antioksidants. Tas palīdz aizsargāt ādu no vides faktoriem un UV stariem.
  • Ja jums nav īpašu problēmu ar plakstiņiem un vēlaties tikai profilaktiski rūpēties par jutīgiem plakstiņiem, izvēlieties vieglākus acu produktus, kas satur tādas sastāvdaļas kā hialuronskābe, kolagēns, peptīdi, gliemežu mucīns un azālijas centeles ekstrakts. Visas šīs sastāvdaļas palīdzēs jums rūpēties par plakstiņiem, pasargāt plakstiņus no priekšlaicīgām grumbiņām un palēnināt novecošanās procesu.