Sejas ādas kopšanas pasākumi: rīta un vakara rutīna

"Šķiet, ka es daru visu pareizi, bet mana āda joprojām neizskatās labi," mēs bieži dzirdam no cilvēkiem. Un tad izrādās, ka cilvēki ar taukainu ādu nelieto mitrinātāju, izlaiž ādas tonizēšanas soli vai vasarā pludmalē sauļojas saulē, nelietojot saules aizsargkrēmu... Lūk, ādas kopšanas soļi, kas palīdzēs jums sasniegt labākus rezultātus un baudīt skaistu ādu!

Rīta procedūra:

1. solis: ādas attīrīšana

Daudzi cilvēki domā, ka viņiem no rīta nav nepieciešams nomazgāt seju ar sejas mazgāšanas līdzekli, jo viņi to ir darījuši vakarā. Patiesība ir tāda, ka miega laikā āda saskaras ar spilvendrānu, kurā uzkrājas baktērijas, putekļi un citi netīrumi, tāpēc no rīta ir labi nomazgāt netīrumus, kas sakrājušies pa nakti, ar attīrošu līdzekli. Dažkārt var pieļaut izņēmumus. Ja jūsu āda ir sausa un, pieceļoties, jums šķiet, ka pietiktu tikai ar mazgāšanu ar ūdeni, tad tā arī rīkojieties. Atstājiet attīrīšanu ar tīrīšanas līdzekli uz vakaru!

2. solis: ādas tonizēšana

Kādu laiku uz tonizējošiem līdzekļiem ir raudzījušies skeptiski, un tam ir pamatots iemesls. Daudzi tonizējošie līdzekļi ir pilni ar spirtu, kas ļoti sausina un kairina ādu. Tagad, kad ir pieejams plašs lielisku sejas tonizējošo līdzekļu klāsts, tie atkal iekaro vietu daudzu cilvēku ādas kopšanas procedūrās. Patiešām, ādas tonizēšana ir ļoti svarīga, un tonizējošie līdzekļi palīdz atjaunot ādas pH pareizajā līmenī, lai āda varētu labāk uzsūkt vēlāk izmantoto produktu aktīvās sastāvdaļas.

3. solis: ādas kopšana

Šim solim ir iespējams izvēlēties produktus atbilstoši ādas vajadzībām. Tas var ietvert dažādus serumus vai esences. Atcerieties, ka produkti tiek uzklāti no visšķidrākajiem līdz viskozākajiem. Mitrinošie serumi vai esences ir ideāli piemērotas jūsu rīta rutīnai. Mēs arī iesakām izmantot produktus, kas satur antioksidantus, piemēram, C vitamīnu, niacinamīdu un zaļās tējas ekstraktu.

4. solis: acu krēms

Dažkārt uzacīm var izmantot to pašu krēmu, ko uz sejas. Tas ir atkarīgs no jūsu vajadzībām un krēma, ko izmantojat sejai. Ir ļoti svarīgi, lai tas nesaturētu acis kairinošas vielas. Acu krēmi ir īpaši izstrādāti un pielāgoti acu plakstiņu ārkārtējai jutībai, tāpēc tos var lietot drošāk nekā parastu sejas krēmu.

Solis Nr. 5: Sejas krēms

Sejas mitrināšana ir būtiska, lai saglabātu veselīgu ādu un palīdzētu cīnīties ar pirmajām novecošanās pazīmēm. Bieži vien problemātiskai ādai paredzētie krēmi palīdz regulēt ādas tauku un mitruma līdzsvaru un nomierina iekaisušās vietas. Sejas krēmi arī "iesaista mitrumu" un veido ādas aizsargbarjeru, tāpēc nepalaidiet garām šo ādas kopšanas soli!

6. solis: aizsardzība pret saules stariem

Saules aizsargkrēms ir svarīgs visu gadu, pat ziemā vai mākoņainās dienās. Tas aizsargā ādu no kaitīgajiem UV stariem, kas var bojāt šūnas un izraisīt paātrinātu ādas novecošanos un pigmentāciju. SPF ir ļoti svarīgs arī ādas vēža profilaksei. Uzklājiet saules aizsargkrēmu 15-30 minūtes pirms došanās ārā un pēc tam uzklājiet to atkārtoti ik pēc 2 stundām.

Vakara rituāli:

1. solis: noņemiet kosmētiku un SPF

Šo soli nedrīkst izlaist, pretējā gadījumā var rasties dažādas nepatīkamas problēmas, piemēram, aizsērējušas poras, melnie punkti un citi izsitumi. Grima un SPF atlikumus var ātri un viegli noņemt ar hidrofīlo eļļu vai attīrošu balzamu. Uzklājiet šos produktus uz sausas ādas un viegli iemasējiet ādu, pēc tam noskalojiet ar ūdeni.

2. solis: ādas attīrīšana

Tā kā eļļas tīrīšanas līdzeklis neatstāj ādu pilnīgi tīru, otrajam ādas attīrīšanas solim izvēlieties tīrīšanas līdzekli, ko parasti lietojat.

3. solis: ādas tonizēšana

Neaizmirstiet lietot sejas toniku ne tikai no rīta, bet arī vakarā!

4. solis: ādas kopšana

Kā jau minēts iepriekš, šim solim izvēlieties produktus atbilstoši ādas vajadzībām. Vakara procedūrai ideāli piemēroti produkti ar skābēm un retinolu. Atcerieties, ka mitrinošos serumus var lietot divas reizes dienā.

5. solis: acu krēms

6. solis: sejas krēms

Vakarā varat izvēlēties smagākus, dažādus barojošus krēmus.