Nomoka pinnes: kā ar tām cīnīties?

Šī īsā piezīme nepalīdzēs jums izārstēt pinnes, jo tas ir dermatologu darbs, taču, izlasot šo ziņu, jūs uzzināsiet, kā uzlabot sejas ādas stāvokli mājas apstākļos.

Lai iegūtu skaistāku un gludāku sejas ādu, vispirms jums jāievēro noteikta kārtība. No rīta un vakarā nomazgājiet seju ar attīrošu līdzekli un nosusiniet seju ar vienreizlietojamu papīra salveti, nevis dvieli. Labi ir lauzt ieradumu pieskarties sejai ar netīrām rokām un spiest pūtītes. Ja nevarat atbrīvoties no šī ieraduma, iesakām izmēģināt plāksterus pret pinnēm. Plākstera uzlikšana uz iekaisušās vietas ne tikai pasargās to no netīrumu un iekaisuma izplatīšanās, bet plāksteris arī palīdzēs pūtītēm ātrāk sadzīt. Svarīgi ir arī bieži mainīt spilvendrānas, tīrīt tālruņa ekrānu un mazgāt kosmētikas otas, jo tajās uzkrājas dažādi mikrobi, kas var izraisīt ādas izsitumus.

Lai mazinātu nelielus ādas izsitumus, meklējiet produktus, kas satur niacinamīdu, salicilskābi, retinolu, AHA skābes.

Niacinamīdam, kas atrodams sejas kopšanas līdzekļos, piemīt nomierinošas un pretiekaisuma īpašības. Niacinamīds arī regulē sebuma sekrēciju un samazina paplašinātās poras. Niacinamīdu var atrast sejas krēmos un serumos.

Retinols sejai ir līdzeklis, ko bieži izmanto, lai mazinātu pirmās novecošanās pazīmes. Tomēr retinols samazina komedonu veidošanos, aktivizējot atmirušo šūnu izvadīšanu, tāpēc tas ir ideāli piemērots pret akne tendētai ādai.

Salicilskābes produkti ir labākais veids, kā cīnīties ar melnajiem punktiņiem mājas apstākļos. Salicilskābe (BHA) ir vienīgā skābe, kas šķīst sebumā, tāpēc tā var viegli iekļūt porās un izšķīdināt tur esošos netīrumus.

Alfa hidroksilskābes (AHA) produkti noņem atmirušās ādas šūnas, balina ādu un ir ideāli piemēroti uz pinnēm tendētai ādai.